Gæster 2014

Gæsteudstillere i 2014:  Brita Vendt, Martina Kofler, Edel Petersen, Per Henriksen, Ann Helen Stangbye Madsen, Gunnar Saietz, Ole Møbius, Lene Klarskov.

December 2014

Brita Vendt

Galleri Hestestalden, Præstø

Gæsteudstiller i december 2014

 Julen er kommet til Galleri Hestestalden og næste gæsteudstiller er på plads i galleriet.


Udstiller er Brita Vendt, som er bosiddende i Køge. Hun er uddannet designer inden for grafik og teknik og er medlem af malegruppen KAM i Køge.

Brita har malet i mange år. Kan slet ikke lade være at male farver og former, som altid har været drivkraften. Mens hun maler forsøger hun, om hun i billedet kan fastholde de stemninger, hun oplever.

Brita maler akvarel og oliekridt på papir, men også gerne akryl på lærred. Blandingsteknikker, som f.eks. oliekridt sammen med akvarel er meget fascinerende. Hun syntes der kommer nogle spændende billeder ud af at kombinere teknikkerne.

Derudover har Brita en interesse i at lave illustrationer til pjecer og bøger, postkort, plakater og logodesign.

Gennem årene har Brita udstillet mange forskellige steder alene eller sammen med andre, blandt andet på Køge Galleriet og Anneberg Samlingerne i Nykøbing Sjælland.

Til og med søndag den 21. december, kan et udsnit af hendes billeder ses i Galleri Hestestalden, Havnestræde, 4720 Præstø.  Åbningstiderne er fredage 14.00 – 17.00 og lørdage 10.30 - 13.30. 

Desuden vil der i anledning af julen være ekstra åben således:  Lørdag den 6., 13. dec. 10.30 - 16.00.     Fredag den 19. dec. kl. 14.00-19.00, Lørdag den 20. og Søndag den 21. dec. kl. 10.30 - 19.00.

Ferniseringen var fredag den 5. december.

November 2014

Martina Kofler

Mit navn er Martina Kofler og er født i Østrig i 1947.  Da jeg var otte år gammel tog min mor mig i hånden og så drog vi afsted med futtoget til Sverige.  Der boede vi fire år og flyttede så til Danmark, hvor jeg gik nogle år på Rudolf Steiner Skolen i Nordsjælland.  Min mor arbejdede på Marjatta, som dengang lå i Holte.

 Efter to kritiske sygdomme i 2011 fik jeg pludselig lyst til at male, - jeg havde aldrig haft en malerpensel i hænderne før.  Som jeg plejer at sige: Det er en gave fra oven!

Mine malerier har jeg haft med til det store kræmmermarked i Præstø, og der kom mange børn med nogle dejlige kommentarer.  På de spirituelle og intuitive malerier kommer der meget spændende frem, og det er det, børnene får øje på.

Oktober 2014

Edel Petersen

  

Jeg er fra 1946 og født og opvokset i Faxe. Har campingvogn stående på Feddet hele året, så jeg er "hjemme" på de kanter. Jeg har altid malet og tegnet sammen med min far,men da jeg blev voksen slog jeg mig på porcelainsmaling, og da der ikke kunne være mere i skabene af det, gik jeg tilbage til malerierne. Jeg har taget en del kurser for at forbedre mig, bl. andet på Håndværkerhøjskolen i Haslev og tegnekursus hos Helle Jessen. Jeg er bedst til  at male naturalistisk og på et tidspunkt opdagede jeg, at jeg var god til at male dyr. Så nu maler jeg bl. a. folks kæledyr efter fotografi.

Der bliver holdt en lille fernisering fredag den 3. oktober fra 18.00-19.30.  Udstilling kan ses i oktober måned i galleriets åbningstid:  Fredage 14.00-17.00 - lørdage 10.30-13.30.

September 2014

Per Henriksen

 Per Henriksen gæsteudstiller i Hestestalden i september.

Per Henriksen er jo i Præstø kendt for sine Præstømotiver i akvarel gennem mange år. Grunden til at det er blevet til så mange, er at han startede med at lave Præstøkalenderen i 2002.  Det er blevet til rigtig mange billeder af den maleriske by på tolv år.

Grundet personlige forhold, har der i år ikke været energi til at male nye Præstøbilleder, så der kommer ikke nogen kalender med nye by-motiver i år. For ikke at skuffe alle de, der er blevet en slags ”stamkunder” af kalenderen, kommer der en ”greatest hits” kalender af de billeder Per Henriksen selv anser for de mest vellykkede gennem årene. Alternativt vil han også udgive en kalender med motiver fra alle de andre steder i landet han har skildret i akvarel, motiver som ikke ret mange har set før.

Udstillingen i Hestestalden i september vil afspejle dette, idet den vil indeholde mestendels ”greatest hits” og motiver fra Næstved, Nysted, Svendborg, København samt sydsjællandske landskaber.

Der blev afholdt fernisering fredag den 5.9. kl. 18 – 19.30 hvor maleren er vært med en lille forfriskning. I en lille tale fortalte Per Henriksen både lidt om de udstillede værker og sine planer omkring fremstilling af yderligere kalendere de næst følgende år!  En oplysning der blev modtaget med bifald af gæsterne!

August 2014

Ann Helen Stangbye Madsen

Ann Helen Stangbye Madsen, født i Norge 1975, boet i Danmark siden 2000. Flyttede til Jungshoved, Præstø 2006. Gift og har to børn på 5 og 7 år. Arbejder som skolelærer i Faxe kommune. Hjemmeside www.ahsm.dk

At eksperimentere med farver, materialer og teknikker er en spændende proces, som tit ender med noget helt andet end jeg troede da jeg gik i gang med et billede. Mine teknikker er alt fra tegning med tuscher, spraymaling, skabeloner, collage og udstansede emner, sampling, stempler, spartel, tryk og shellak. og hvad der nu ellers er inden rækkevidde.

Det er tit kombinationen af alle disse teknikker, materialer og redskaber der gør at jeg bliver fanget i processen. Nogle gange har jeg en idé om hvor det skal hen, for så at ende et helt andet sted. Nogle gange er der en historie, andre gange blot en stemning. En fejl dækkes over, og der dukker noget nyt og spændende op. Det er hvad der sker hen ad vejen der fascinerer mig, og oplevelsen af at hjernen bliver koblet fra i den kreative fordybelse.

Mvh Ann Helen


Juli 2014

Gunnar Saietz

Takeawayart i Galleri Hestestalden.

August 2014

Vores lokale kændis, Sydsjællands svar på Nordsjælland (!) kunstmaleren fra Broskov: Gunnar Saietz har trods sine 78 år været yderst aktiv på kunstscenen i starten af 2014. Det tidligere medlem af Grønningen og PRO har vist sine værker i Farum Kulturhus, Portalen i Greve, Kulturloftet i St. Heddinge og ikke mindst Fransk Forår i  Præstø.  Fra 1. Juli gentager Galerie Hestestalden i Præstø sidste års tilløbsstykke, takeawayart med Gunnar Saietz  små intense billeder - til den utroligt lave pris: 450 kr.

Til forskel fra sidste år, hvor kunstneren "ryddede op" i sit lager af ældre værker, har han i år fyldt kassen med helt nye billeder. - Der var simpelthen ikke flere gamle tilbage!  Arrangementet varer til 31 juli og galleriet har åbent mandag til fredag kl. 14.00 -17.30 og lørdag kl 10.30-13.30.  Søndag lukket! 

Juni 2014

Ole Møbius

Uddannet guldsmed sølvsmed derefter kunsthåndværkerskolen. Har vundet 2 internationale smykkekonkurrencer. Arbejdet for Georg Jensen. Sideløbende jazztrompetist touret i Holland Tyskland Sverige og Danmark. som billedkunstner har jeg været medlem af kunstnet Slagelse og har i en årrække udstillet i Korsør fæstningen røde tårn Slagelse magasinet Skælskør prus feinders keepers v. pappenheimer net galleri København.  Venlig hilsen Ole Møbius.

Fernisering fredag den 6/6 kl. 18.00-19.30 - alle er velkomne!

Maj 2014

Lene Klarskov

Jeg hedder Lene Klarskov Jensen og er 49 år og bor i Frederikssund.

Jeg har malet siden 2005 og elsker farver og former. jeg elsker at udfordre mig selv i maleriet og er meget nysgerrig så derfor breder jeg mig i både det abstrakte og det figurative maleri.

Jeg har været en del på kunsthøj skoler bl.a, Helnæs kunsthøjskole og Thorstedlund kunsthøjskole og taget en masse forskellige kunst kurser og føler aldrig jeg er færdig med at lære nye teknikker.

Jeg glæder mig meget til at udstille her i Præstø da jeg ikke før har været på disse kanter at landet.

April 2014

Fælles fernisering: Faste udstillere

Det er blevet en hyggelig tradition, at faste udstillere holder en fælles fernisering.  Det var i 2014 den 11. april kl. 18.00-19.00.

Det blev en rigtig hyggestund - tak til alle gæsterne, der glædede os med et besøg!