Gæster 2013

Gæsteudstillere 2013:  Birte Gunnersen, Bjørn Brieghel, Merete Helbech Hansen, Vibeke Sunesen, Gunnar Saietz, Elli Lundberg ogYvonne Luxhøj Lundberg, Henning Poulsen (Mugge).

December 2013

Birte Gunnersen

I Galleri Hestestalden, Havnestræde, Præstø er december måneds gæsteudstiller Birte Gunnersen, BG Glas, Præstø.

Det bliver et hyggeligt gensyn.  Ikke alene var Birte Gunnersen gæsteudstiller i oktober måned 2011, men også medstifter af galleriet for godt 10½ år siden og derefter med som fast udstiller i en årrække.

Birte er en spændende og meget alsidig kunstner.  De seneste år har det at arbejde med ovnformet glas haft 1. prioritet, hvilket tydeligt vil kunne ses på decembers udstilling.

En af galleriets nuværende faste udstiller, Birthe Larsen er også glaskunstner.  Det er inspirerende at kunne opleve så meget – og så forskelligt glas på samme tid i det ret beskedne rum.

Birte Gunnersen holder fernisering fredag den 6. december klokken 18.00 – 19.00.  Alle er velkomne!

Udstillingen kan ses i åbningstiden frem til den 22. december.

November 2013

Bjørn Brieghel

 

  

Billeder fra den aktuelle udstilling

Har i mange år interesseret mig for kunst i forskellige udtryksformer, herhjemme og på mine mange rejser. Nu prøver jeg selv, efter 40 år som aktiv jurist, at være kreativ med akrylfarver på lærred efter at være gået på pension. Afprøver forskellige teknikker og motiver. Farver og former har min interesse. At kopiere naturen og billeder lader jeg fotoet om. Det gør det langt bedre en mig med maling.

Atelier TIME OUT

Bjørn Brieghel

Tlf.: 22 28 97 23

bbr@nyraad.net

Oktober 2013

Merete Helbech Hansen

Så er jeg for en stund landet i Galleri Hestestalden i Præstø igen, hvor jeg i oktober udstiller nogle af mine malerier...

Fredag d. 4. kl. 18.00 - 19.30 var der Fernisering hvor jeg havde valgt at tage nogle ekstra malerier og serier med som sælges til særlige priser, og jeg introducerede min nye idé med et "vandre-maleri", et maleri man "frit kan låne" for en periode - for at give det videre til en ny "låner".. 

Vil du have dette maleri hængende i dine omgivelser i 4 uger?

Dette er et "vandremaleri" malt af Merete Helbech Hansen - og det skal ud og vandre..

Betingelserne er enkle.. Du har "vandremaleriet" i 4 uger hvorefter, du sender det videre til en i dit netværk som har lyst til at have "hende" hængende.

Der medfølger en liste hvor du skriver navn og sted, så man kan se hvor "hun" har været, tager et foto,

skriver hvor hun hænger, sender foto og info til min mail, og den info kan blive anvendt i PR øjemed..

"vandremaleriet" måler 70X90, akryl på hørlærred og er lakeret.

Skulle "vandremaleriet" blive solgt indstilles turen. Håber hun får en herlig rejse :-)

"Hendes" rejse starter 1. december 2013 og hvis du gerne vil starte med at få "vandremaleriet" til at

hænge i dine omgivelser i hjemmet, på jobbet eller et helt 3. sted, så skriv dig her på listen i Galleri Hestestalden i Præstø..

Du kan også tilmelde dig og se mere på facebook siden: www.facebook.com/mhhansen.dk

September 2013

Vibeke Sunesen

September måneds gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Præstø er Vibeke Sunesen ( tidligere Nielsen ) Bøged Strand, Jungshoved


Fra jeg har kunnet holde på en blyant, har jeg elsket at tegne, min Far var vældig god til at tegne og lærte mig meget. Jeg har også været på kursus et par gange. I min familie til min fars side er der mange der er kreative så det må ligge i generne. Min mor som strammer fra Lestrup strand, nær Præstø, fra huset som er på mit ene billede, hun er uhelbredelig syg, er glad for at jeg skal udstille mine billeder på Galleri i Præstø nu. Akvareller og malerier som jeg laver nu er insprireret meget af naturen. Ofte maler jeg billeder hvor jeg drømmer om at opleve. Både Afrika, Indien og Grønland har jeg først besøgt efter jeg har malet motiver derfra! det er så spændene at komme til de steder og se om ens forestillinger holder. Jeg er snart 50, har ikke udstillet på galleri før, men har dog udstillet de sidste 10 år på Køge fugleudstilling og markeder, hvor jeg også tegner sammen med børnene, mens forældrene ser udstillingen i ro og mag.

Jeg er opvokset i Køge, men bor nu ved Bøget strand, er uddannet bygnings snedker, men arbejder med udviklings hæmmede unge, er aktiv i Køge fugleforening og har selv fugle i voliere.

Håber at mange får lyst til at se forbi Galleri Hestestalden, Havnestræde 2, Præstø.

Der er fernisering for Vibeke Sunesen Fredag d. 6 sep. Kl. 18 00 – 19 30, hvor jeg byder på et glas vin og lidt lækkert.


Åbnings tider mandag – fredag 14 00 -17 30 og lørdag 10 30 – 13 30

fra d.14 sep. er der kun åbent fredag 14 00 - 17 00 og lørdag 10 30 - 13 30

Udstillingen kan ses i åbningstiden til og med 28. september

September måneds gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Præstø

er Vibeke Sunesen ( tidligere Nielsen ) Bøged Strand, Jungshoved

August 2013

Gunnar Saietz

Hver eneste gang Gunnar Saietz har været månedens gæst i Galleri Hestestalden, har det været en succes.

Denne gang har interessen imidlertid været helt enestående!  Gunnar Saietz er meget kendt  - og ikke kun i lokalområdet.  Gæster har oplyst de er kommet lang vejs fra, andre har ringet:  Hvor lang tid gæster Saietz jer?

Det har glædet rigtig mange, at de har fået mulighed for at købe af kunstnerens ting - også ting fra en tidligere periode - til en meget gunstig pris.

For at imødekomme mange - er det besluttet at forlænge denne udstilling til og med 31. august.  Og Gunnar Saietz har oplyst, at han vil finde flere værker til den populære enhedspris.

Normalt holdes fernisering den 1. fredag i måneden, men da august måned i år ekstraordinært er en forlængelse - og Gunnar Saietz havde en stor fernisering den 5/7, er ferniseringen den 2. august aflyst.   

Juli 2013

Gunnar Saietz

Danmark er blevet et loppetorv. Enhver by med respekt for sig selv har mindst et af slagsen hver weekend.

Nu har maleren Gunnar Saietz taget konsekvensen af dette modefænomen . I hele juli måned er han gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Havnestræde i Præstø og foruden nogle meget store og tunge collager som hænger solidt på væggene forefindes en takeaway kasse fyldt med mindre billeder i forskellige indramninger og størrelser fra forskellige epoker med forskellige motiver og teknikker.

Kun prisen er ens: 450 kr pr styk.

Der er fernisering fredag d 5. juli kl 18-19.30.

Udstillingen kan ses til og med 31. juli i galleriets åbningstid - hverdage 14 - 17.30 og lørdag 10.30 - 13.30

Juni 2013

Elli Lundberg og Yvonne Luxhøj Lundberg

Elli Lundberg, 79 år (Vollerupgade 38,4792 Askeby,Møn): Startede selv på hjemmefronten med at tegne og male. Meldte mig så på et tidspunkt på malekursus hos Anette Agerlund, hvor jeg gik et par år. Fortsatte så på malerkursus i Ældresagen. Har udstillet billeder i Fanefjord Sparekasse, Fanefjordcentret, Klintholmcentret og Skovly, Langebæk - og nu i Galleri Hestestalden. Til efteråret udstiller jeg i Hollænderhaven, Vordingborg.

Motiverne er både naturalistisk og abstrakt kunst. Kom og kig!

"Stenkunstner", Yvonne Luxhøj Lundberg,  58 år og bosiddende i Vollerup på Møn. Uddannet pædagog og fængselsbetjent. Arbejder pt på Marie Grubbe skolen( udviklingshæmmede unge).

Interessen for det kreative, har altid været der! Men for ca. 5 år siden opdagede jeg (tilfældigt), at stenene har en historie i sig! Den skal bare tegnes op og ha`lidt lak - og vupti - kommer historierne frem! Det blev prøvet af på kunstnerstræde til tirsdagsmarkederne i Stege - og de blev solgt! Pengene går til en skole i Gambia, som jeg /vi supporter!

Der bliver også udstillet på Galleri Warrer, Ulvshale og smykkemuseet i Damme og frisør, Lotte,Damme og var med på Færgen Møn/ Ida i efteråret i Nyhavn. 

Kom og find "din" historie i stenene og køb og støt skolebørnene i Gambia samtidig! 

Der bliver en lille fernisering fredag, d. 7. Juni, klokkn 18.00 - 19.30, hvor alle er velkomne!

PS Se: iøvrigt Sigurd Bøjesens "Mønblad 2013"- "Mød en af kunsthåndværkerne i kunstnerstr.,Stege" -et indslag/ billede af Yvonne Lundberg.Elli Lundberg,79 år ( Vollerupgade 38,4792 Askeby,Møn): Startede selv på hjemmefronten med at tegne og male. Meldte mig så på et tidspunkt på malekursus hos Anette Agerlund, hvor jeg gik et par år. Fortsatte så på malerkursus i Ældresagen. Har udstillet billeder i Fanefjord Sparekasse, Fanefjordcentret, Klintholmcentret og Skovly,Langebæk - og nu i Hestestalden. Til efteråret udstiller jeg i Hollænderhaven,Vordingborg.

Udstillingen i Galleri Hestestalden kan ses fra 31. maj til og med 29. juni.  Bemærk galleriet starter sommertid den 7. juni - her efter er der åben hverdage 14.00 - 17.30 og lørdage 10.30 - 13.30

Maj 2013

Henning Poulsen  MUGGE

Billedkunstneren Henning Poulsen (MUGGE)

Jeg er autodidakt og har arbejdet med akvareller i  mere end 50 år, men på grund af mit job  er det kun blevet til 3 – 4 akvareller om året. Efter overgangen til pensionisttilværelsen er produktionen væsentlig forøget og jeg nyder det. Min udstilling kan ses i  perioden 3. – 25. maj.   Jeg  har ophængt  15 billeder med bl.a. motiver fra Stavreby Havn, landskaber på  Jungshoved, Bønsvig Stand  og da der nu er “Fransk Forår i Præstø” er der også  billeder fra Frankrig. Jeg har udført mange akvareller efter opgave  af  ejendomme, sommerhuse og virksomheder.  Der har også vist sig stor interesse for billeder af familiens “kæledyr” særlig som en gaveide.

Der er fernisering fredag den 3. maj klokken 18.00 - 19.30, alle er velkommen!

Mange venlige hilsener

Henning Poulsen

April 2013

Fælles udstilling ved alle faste udstillere i galleriet

Således ser vor invitation ud.  Den er lavet med henblik på at den kan sendes pr. mail!  Dog kan  den naturligvis printes ud og sendes med post.

Vi havde rigtig god og hyggelig fernisering - med mange gæster.  På et tidspunkt var vi 27 personer i rummet.  Det føltes ikke trangt, hvilket for os var en god og nyttig konstatering, da vi har i anden forbindelse har anslået at galleriet kan have 30 gæster!