Gæster 2011

Gæsteudstillere 2011:  Heidi Bruun Pedersen, Grethe Christophers & Ditte Gabriel, Birte Gunnersen, Freja Eliane Johannesen, Henriette Jensen. Gunnar Saietz, Annette Just Hansen,

Ivar Trolle Jensen, Gitte Barlev.

December 2011

Heidi Bruun Pedersen

Heidi Bruun Pedersen udstiller i December måned  keramik og julekalenderbilleder på Galleri – Hestestalden i Præstø         

Heidi er uddannet pædagog, billedkunstlærer og keramiker. Sommer 2012 bliver hun færdig med en 4 årig overbygningsuddannelse til kunstterapeut på University College Lillebælt. Til daglig underviser og behandler Heidi børn og unge med ADHD og følelsesmæssigt tidligt skade på Vordingborg Centrets interne skole i Kalvehave. Sårbare børn har igennem kreativt billedarbejde mulighed for at udvikle sig bedre personligt og fagligt. Kunstterapi er et værktøj til den personlige udvikling, som tager udgangspunkt i, at ord ikke altid slår til. Heidi er en ildsjæl på dette område. Heidi har eget værksted i Lekkende.

Hun arbejder selv mest med Rakukeramik og hun forklarer i:

Tanker om Raku

Mennesker, følelser og tanker inspirerer mig.

Kristendommen, mytologien, historien, andre kulturer og naturen er alt sammen kilder til nye erkendelser for mig, som jeg prøver at omsætte til keramik. Symboler  præger ofte form, farve og dekoration.

Jeg arbejder mest med raku.

Rakuteknikken stammer fra Japan, hvor den især blomstrede i 1500 – tallet ved fremstilling af theskåle. Den rødglødende glaserede skål tages ud af ovnen og efterbrændes i en lukket beholder med brandbart materiale, f. eks, savsmuld eller grannåle. Glasuren får herved en særlig stoflig karakter.

Raku betyder ro, nydelse og lykke og man kan fornemme meningen, når jeg står med fuglen, englen eller klovnen i hånden. Jeg er optaget af den enkle metode og den oprindelige skønhed, der ligger i keramikken. Jeg lader mig inspirere af den ro og harmoni den udstråler og den fascinerende måde den brændes på.

Processen forbinder keramikken med de oprindelige elementer som jord, vand, ild og luft.

Raku er så uforudsigeligt, at det aldrig bliver kedeligt, hverken processen eller det færdige produkt.

Der er altid et overraskelsesmoment bygget i selve processen. Jeg kan aldrig helt nøjagtig regne ud hvordan de mørke aftegninger og krakeleringerne bliver. Nogle gange er det lidt som i et eventyr, hvor man på fantastisk vis får noget forærende. Spændende er det, at grave korset eller flisen frem af savsmulden og se den langsomt køle af til en spinkel kling – klang lyd, når glasuren krakelerer. Det minder mest af alt om is på små kviste om vinteren, der i blæsten langsomt støder mod hinanden og frembringer lyden af tusinde små bjælder.

Rakuteknikken giver mig mulighed for at følge hele processen. Fra start til slut er flisen eller korset i mine hænder. Min inspiration bliver til former og farver og gør at tingene får et nutidigt og personligt udtryk.

At være menneske / kunstner handler for mig også om at bevæge sig mellem lykke og sorg og andre sindstilstande. Det er i denne bevægelse fra det ene til det andet at livet opleves her og nu og leves og refleksionerne opstår og min keramik vokser frem med udtryk for menneskelivets dybder.

November 2011

Grethe Christophersen og Ditte Gabriel

                maleri 100x80 cm

Lidt om os:

Grethe Christophersen – 62 år – mine billeder signerer jeg med G. Christoph. Til daglig arbejder jeg på et terapiværksted for udviklingshæmmede og har malet på lærred i 5 år som hobby.

Jeg er autodidakt i billedkunst, men har tidligere deltaget i fritidsundervisning i tegning og pastelkridt.

Jeg er medlem af flere amatørmalergrupper som jeg udstiller sammen med forskellige steder, mest i lokalområdet.

Min inspiration henter jeg mest i naturen, ikke så meget i landskaber, men mere i former og farver.


Ditte Gabriel – 52 år – Jeg er bosiddende i Nyråd og arbejder til dagligt som værkstedsassistent på Marjatta.

Jeg stiftede bekendskab med pileflet på seminariet i Nykøbing Falster og deltog på mit første pilefletkursus for ca. 12 år siden, hos Klaus Titze på Møn.

Efterfølgende har jeg taget de 8 modulers grundkursus som kurvemager på Agnete Diemers kurvemagerskole, henholdsvis i Kerteminde og på Bjørnø og nu fletter jeg mest hjemme på mit eget værksted.

De sidste par år har jeg et par dage i august været tilbage i middelalderen, da jeg har deltaget i Borgdagene ved Vordingborg Museum,  hvor jeg har flettet sammen med skoleelever fra hele kommunen.

Jeg har også undervist på min arbejdsplads og har haft et par små kurser hjemme i privaten.

Oktober 2011

Birte Gunnersen

                På udstillingen her vises kun ganske få malerier                 men mange glasfade, skåle, lysestager, julepynt, smykker m.m.

At tegne og male har altid været en væsentlig del af min tilværelse.  Akvarel, pastel og akrylmaling.  Senere kom stenslibning og smykke fremstilling.  Sidst ovnformet glas, hvorfra jeg viser nogle eksempler i Galleri Hestestalden.

Besøg også min hjemmeside www.birtegunnersen.dk

September 2011

Freja Eliane Johannsen

Udstilling  af spirituel kunst i Galleri Hestestalden.

Freja Eliane Johannsen udstiller sin spirituelle kunst i galleri hestestalden i Præstø hele september måned

samt 1. okrober 2011. 

Freja Eliane, er født april 1974,

Hun er uddannet musikterapeut fra Ålborg Universitet, Guided Imagery and Music (GIM) terapeut og hjertehealer. Freja laver desuden guidede meditationer og lystjenester hver ny  og fuldmåne

Freja har tegnet og malet fra hun var helt lille, de sidste 10 år særligt oliemalerier, og hun har altid befundet sig rigtig godt i det kreative univers.

Freja oplever at hun, når hun maler, får adgang til andre virkeligheds planer og kan udtrykke disse planer i vores fysiske verden via sine malerier.

Der er meget glæde forbundet med at bygge bro mellem disse andre verdener og vores fysiske verden.

Det er et dybt ønske for Freja, at bringe visdom og inspiration fra disse andre verdener videre til andre mennesker.

Freja oplever, at livet giver allermest glæde og mening, når hun er i kontakt med det guddommelige både i og udenfor sig selv, når hun kan være en kanal for lyset og den healing og kærlighed der ligger der og venter på os alle

Malerierne

Malerierne er spirituelle motiver i klare rene farver, oftest skabt i en feminin energistrøm, og de udstråler en positiv stemning, lys og kærlighed.

Inspirationen til billederne findes i drømme, meditationer eller fra indre visioner. I alle billederne spiller lyset en stor rolle, da det er ønsket, at malerierne skal løfte og åbne os for skønhedens og lysets vibration.

Freja maler også healingsbilleder på bestilling, det der måtte vise sig at ville igennem til en særlig person, med billedet følger en beskrivelse/kanalisering.

Kontakt info:

Freja kan kontaktes på tlf 22258951 eller 38810330, email; eliane7@sol.dk,

August 2011

Henriette Jensen

Profil:

Henriette 34 år.

Holder til på sydsjælland, nyder naturen,  rider og maler - gerne heste.

Har fast udstilling hos Land og fritid i Bårse hvor der løbende bliver skiftet malerier.

Jeg er hobby maler og udvider min horisont ved tage aften kurser I akvarel og akryl.

Meget længe har jeg stået på venteliste som gæsteudstiller i Galleri Hestestalden og glæder mig til i hele august måned - i galleriets åbningstid - at vise mine billeder.  Kig ind og se malerierne “live” - eller besøge min hjemmeside:  http://www.minehestemalerier.dk

God sommer ☺

Juli 2011

Gunnar Saietz

Atter i år glæder Gunnar Saietz galleri Hestestalden, ved i juli at være månedens gæsteudstiller.  At Gunnar Saietz hører til blandt de helt store kunstnere, er kendt af rigtig mange.  At hans varme kunstnerhjerte banker for hans by - Præstø - er heller ingen hemmelighed.  Således har Saietz trofast malet et sit bidrag til Præstø store julekalender år efter år, ligesom han aldrig har sagt nej, når vores lille galleri i forbindelse med sommerlørdage har kaldt.  Vi glæder os til i en hel måned at kunne vise denne udstilling!


På opfordring har Gunnar Saietz stadig nogle eksemplarer af Mors kogebog til salg i Galleri Hestestalden - se anmeldelse på foregående side:  Galleri!

Juni 2011

Annette Just Hansen

Annette Dorthea Just Hansen gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Præstø i juni måned 2011.


Jeg er født i Vangede / KBH i 1950. Er blevet uddannet på Bergenholz Skole i 1969 som dekoratør og plakatmaler og i 1971 flyttede jeg til Bakkebølle.

Jeg tog for alvor maleriet op for 15 år siden. Jeg maler i stærk symbolistisk stil, hvor jeg får min inspiration fra samfundet omkring mig - og fra mine mange rejser rundt omkring i verden, især i Sydøstasien og Mellemamerika. 

Jeg har deltaget i mange workshops og har lært meget af disse. Jeg har haft flere separatudstillinger og har udstillet sammen med lokale kunstnere i området og var med til at starte Åbne Atelier. 

Jeg maler fordi jeg ikke kan lade være! Når inspirationen er god, er det som om at det ene billede bærer det næste med sig.

Jeg ønsker jer en god oplevelse.

Annette Dorthea Just Hansen

Bakkebøllevej 103, Bakkebølle

4760 Vordingborg

Tlf.: 55 38 65 45

Mobil: 24 44 93 68

E-mail: tajust@lic-mail.dk

Maj 2011

Ivar Trolle Jensen

Jeg hedder Ivar og er en 63årig efterlønner der altid har været kreativ på rigtig mange områder, denne kreativitet har jeg

brugt i 24 år sammen med børnene i Præstø. En af aktiviteterne jeg holdt meget af var sammen med børnene at fremstille

alle mulige figurer i stentøj. Sådan ca 200 stk. om året, der nok for det meste blev anvendt som julegaver.  Selv lavede jeg

af og til figurer der blev anbragt forskellige steder på fritidshjemmet til inspiration. 

Hjemme i mit lille værksted laver jeg nu specielt om vinteren enkelte figurer fordi jeg ikke kan lade være.  Hvis der er nogen

der er interesseret i at se hvad jeg laver, udstiller jeg noget af det i Galleri Hestestalden i maj måned.

Jeg kan kontaktes på telefon 5599 9448.

April 2011

Gitte Barlev

Gitte Barlev er gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Præstø i April måned.

Gitte Barlev er lokal kunstner – bor i hjertet af Præstø.

”Jeg har altid været meget kreativ, men livet førte mig en anden vej, og det er først de seneste 6-7 år, at jeg for alvor har åbnet op for min kreativitet.

Jeg beskæftiger mig meget med akrylmalerier – mange gange mixet med andre spændende ting som spartel, sand, bladguld og decoupage, da det gør maleriet mere rustikt. Hos mig kan du se forskelligartede malerier – malerier i meget stærke og muntre farver, malerier i dæmpede farver….mine malerier afspejler meget det humør jeg er i, når jeg maler – hujende glad og skør, romantisk, temperamentsfuld. Laver ofte malerier med en lidt barnlig streg – omdanner også børns tegninger til spændende og farverige kunstværker – elsker det udtryk der er i børns allerførste tegninger af mennesker. Mine egne børn giver mig stor inspiration, og så har vi vel alle en barnlig sjæl inderst inde”.

Du kan komme og se mine malerier i mit galleri/atelier på Fyrgaarden, Spangen 1 i Præstø. Her har jeg også kunsthåndværk fra andre kreative sjæle – smykker, strik, kort mm.

Jeg har åbent fredage 14-17 og lørdage 10-13 og når skiltet er ude. Ellers ring til mig på

tlf. 61662313 – så laver vi en aftale.

Kig ind på min hjemmeside www.gittebarlev.dk og oplev mit farverige univers.