Gæster 2010

Gæsteudstillere 2010:  Karin Selvig, Vordingborg Centrets interne skoles elever, Svend Ludvigsen,

Vinni Hansen, Karen Beckert, Katerynia Strohinska & Jan Holbech Strochinska, Anette Ploug,

Susanne I. Frederiksen, Karin Nordlund.

December 2010

Karin Selvig

 

Første gang jeg så reborn dukker, troede jeg ikke på, at det var en dukke, som damen havde liggende

i en dejlig vugge. Jeg blev fasineret af det og tænkte, det vil jeg også gerne kunne. Jeg læste meget om

den kunst at reborne.  Der fandtes mange forskellige opfattelser af, hvilken der var den rigtige metode.

Jeg besluttede mig at gå på kursus hos omtalte dame. Hun boede i Tyskland, og jeg bestillte det første

kursus i året 2002.  Det blev derefter til flere kurser.  Metoden har forandret sig meget siden begyndelse.

I starten blev dukkerne kun malet indvendig, og udvendig fik de så kunstner /theater rouge.

Der blev klistret en mohairparyk på hoved, de fik en ny krop med fyld (op til ca. 2,5 kg) så dukken vejede

og lignede en baby.

I dag kan det ikke sammenlignes mere, - resultatet er mange gange så realistisk, at man kan blive helt

forvirret - Baby eller Dukke? Men kom selv og se! Man kan besøge mig privat - ring 54710053 eller

20664577, og se alle mine "børn", som er også til salg! Er der nogen som vil lære det, så er det også muligt.

Det er en hobby man aldrig slipper.

Reborn dukker er en kunst og egner sig ikke til børneleg.

Besøg min hjemmeside   www.123hjemmeside.dk/reallifebaby

November 2010

Vordingborg Centrets interne skoles elever

Anne Stonor Friis Christensen, Sebastian Matzen og Lukas Vestergård Kristensen.

Udstillingens tema er Halloween, hekse og spøgelser.

Billederne er egne værker og enkelte parafraser over andre kunstneres værker.  Skulpturerne er lavert i ler og er rakubrændt. Eleverne har ladet sig inspirere af billeder op igennem kunsthistorien.  De har i processen udfordret mange af deres kompetencer.  Der blev højt til loftet på billedkunstværkstedet, da fantasien tog fat.  En masse idéer voksede frem og blev afprøvet.  Der blev malet, modelleret og snakket om egne og andres billeder og forskellige håndværksmæssige teknikker blev afprøvet. 

Hver elev har arbejdet i sin egen personlige stil, og har givet billedet sit eget udtryk.  Viden blev omsat i øvelse, leg og eksperimenter med teknikker og virkemidler.  Der blev ind imellem også kæmpet, udforsket og drømt, - f.eks. om udstillinger i det offentlige rum.

Vordingborg Centrets skoles elever er børn og unge med ADHD.  På grund af deres handicap er børnene præget af nederlag i de traditionelle skoler.  Den særlige ADHD-pædagogik, som vi anvender på vores interne skole, giver disse børn mulighed for de succesoplevelser, som de har brug for, for at komme videre i deres faglige, sociale og personlige udvikling.

I projekter som dette, får børnene udviklet deres selvværd og selvtillid.  De er vokset som mennesker og har fået mod på at prøve kræfter med andre svære ting i deres liv.

Det er som magi, at se processen lykkes efter alle de ugers anstrengelser.  Meget kan ske, nye ting kan opstå, præcis som i eventyr!  Jeg håber I vil nyde børnenes billeder/skulpturer, som jeg nyder at undervise dem.

Tak til børnene på Vordingborg Centrets interne skole for deres engagement og mod.  En særlig tak til mine kolleger for hjælp og støtte.

Med venlig hilsen Heidi Bruun Pedersen, billedkunstlærer og keramiker 

Oktober 2010

Svend Ludvigsen

Jeg er 56 år gammel og bor lidt udenfor Mern.

I tidens løb har jeg arbejdet kreativt på mange forskellige måder, indtil jeg for alvor blev fanget af billedkunsten, som for øvrigt har haft min interesse, lige siden jeg kom til at kende en meget kunstinteresseret og vidende lærer i folkeskolen.

Først i 2007 fik jeg taget mig sammen til at male og har været grebet af maleriet lige siden.

Mine motiver henter jeg typisk fra naturen og fra de ting som omgiver mig.

Jeg maler mest med acryl på lærred, men har også stor glæde af at arbejde med olie, akvarel og oliepastel.

Det er spændende at arbejde med nye medier, og jeg søger udfordringen hver gang jeg starter på et nyt billede.

Pablo Picasso skal have sagt: Hvis man præcis ved, hvad man skal gøre, hvorfor så gøre det?

Jeg har haft den store glæde at modtage undervisning af Tine Meyer fra Haslev, og med gruppen omkring Hestestalden og Klosternakkeskolen i Præstø.

Jeg kan kontaktes på telefon 55997066/40245927 eller helst pr. mail på adressen: svend_ludvigsen@mail.dk

 Velkommen også på min hjemmeside www.svendludvig.dk

September 2010

Vinni Hansen

Jeg bor i Roskilde og har været folkeskole-lærer i 28 år.

Jeg har malet akvarel i ca. 5 år, ved siden af mit job som lærer. Inspirationen får jeg fra naturen og mine rejser i udlandet.

I det daglige henter jeg også inspiration og får kritik fra mit akvarelhold, som jeg har haft i lige så mange år som jeg har malet. Jeg har tidligere udstillet i Roskilde, bl.a. som månedens kunstner, men også sammen med mit akvarelhold.

Jeg har prøvet at arbejde med mange for-skellige materialer, såsom sølv og glas, men akvarellen er den tilbagevendende retning med små afstikkere til akrylmalingen.

Du kan kontakte Vinnie Hansen på tlf. 46 32 66 08 eller 40 63 88 38 og mail: vinnie.hansen@hotmail.com

August 2010

Karen Beckert

Jeg er en eksperimenterende og søgende kunstner der altid har været kreativ på forskellige måder og som gennem kurser og samarbejde med andre hele tiden er under udvikling.

I dag arbejder jeg kreativt med flere forskellige udtryksformer, bl.a. maleri, filtning, valkning og foto.

Akvarel

Mine akvareller er i vådt i vådt og ofte er det kun ganske få farver, der ved blanding, skaber de drømmeagtige billeder. Det er intuitive billeder, der blot kan ses - eller når man kigger flere gange, findes mange små figurer, former og ansigter der taler til fantasien

Akryl

Det er med akrylfarverne jeg eksperimenterer og afprøver nye tekniker, f.eks. med at skabe billeder med kun de 3 grundfarver. Det er også her jeg arbejder mest med forskellige redskaber som svampe, spartler, kompressor, pasta og meget andet. Mange af billederne kan med fordel vendes på forskellig måde og giver da helt andre billeder og udtryk.

Olie

Oliebillederne males ofte intuitivt og flere af dem kan ligeledes vendes på forskellige måder. I oliebillederne anvender jeg ofte fingrene for at få de forskellige udtryk frem. Billederne er som regel i få farver, hvor det er de forskellige nuancer, der skaber billedet.

Filtning og valkning

Jeg laver masser af valkede tasker, tørklæder og andet i filt.

Her leger jeg også med materialerne og det er indholdet af garnkassen, materialerne og mit humør der frembringer det endelige resultat.

Jeg arbejder uden opskrifter og lader tingene vokse frem efterhånden - så alt er unikt og kan ikke genskabes.

Jeg er aktiv i flere forskellige kunstgrupper,  hvor vi finder gensidig inspiration og styrker en stadig udvikling for den enkelte, ligesom vi ofte deltager i fællesudstillinger.

Hjemmeside: www.galleri-knb.dk

Juli 2010

Katerynia (Katja) Strochinska og Jan Holbech Strochinska

Gæsteudstillere Katerynia (Katja) Strochinska og Jan Holbech Strochinska

Katja, der kommer fra Ukraine, har boet i Danmark i 5 år. I sit hjemland er hun uddannet inden for kunst og kultur på kunstakademi med diplomer og har undervist i dette emne i 15 år. Har nu bopæl i Præstø, som med vand og natur minder lidt om byen i UK hun kom fra. Katja har altid arbejdet intenst kreativt og kan få alt muligt spændende ud af emballage og/eller affald. Hendes største ønske lige nu er at arbejde indenfor sit interesseområde - eventuelt ved at undervise børn og voksne.

Jan tog i forbindelse med indgåelse af ægteskab sin hustrus efternavn.  Jan maler også - er uddannet maler.  I mange perioder har han malet og lavet andre kreative ting.  Parret var for nylig i Ukraine og har herfra motiver, som er lidt anderledes.  Selvom der er andet materiale, vil deres fælles udstilling i Galleri Hestestalden hovedsagelig være et ukrainsk tema.

          "Jans Sverige" 60 x 80                       "Kozaku ved kirke" 60 x 80

Juni 2010

Anette Ploug

Juni måneds gæsteudstiller i Galleri Hestestalden er Anette Ploug, som er lokal kunstner bosat ved Oremandsgaard syd for Præstø.

Efter mange års karriere i dansk erhvervsliv valgte Anette Ploug i 2006 at stoppe fra den ene dag til den anden for at hellige sig kunsten. ”Jeg har altid tegnet og malet, og det har altid været mit ønske at gå den vej, men nogle gange er vejen til målet snørklet og kroget”. Det er blevet til tre meget produktive år på fuld tid i hjemmet i Præstø, hvor Anette Ploug har atelier i privaten– Som Anette Ploug selv fortæller; ”De første år er gået med intensivt at arbejde mig ind på håndværket – jeg synes ikke jeg ville gå ud med noget, jeg ikke følte havde kvalitet, så jeg har brugt meget tid på at dygtiggøre mig, og i den proces har jeg haft glæde af vejledning fra kunstmalerne Hans Christian Rylander og Fanny Brenstrup” – ellers er Anette Ploug autodidakt.

”Jeg har, udover arbejdet med min egen kunst, et stort ønske om at undervise, og har også lagt billet ind de forskellige relevante steder i lokalområdet. Derudover er jeg gået i gang med en uddannelse som billedkunstlærer, som jeg skal til eksamen i her i juni måned – At undervise i billedkunst er ikke bare noget man nødvendigvis kan gøre, fordi man synes man selv er god til at tegne eller male – det kræver en høj grad af billedfaglig viden og indsigt”.  Det er Anette Plougs opfattelse, at der er hårdt brug for kreativ og kunstnerisk udvikling af børn og unge – og henviser til den verserende politiske og faglige debat i dagspressen om at danske skolebørn ikke er kreative nok, og på den fokus der samtidigt er i erhvervslivet på kreative og innovative færdigheder. ”Kreativitet er ikke noget man nødvendigvis er født med, det er noget man skal lære og øve sig i, for at blive god til”, mener Anette Ploug, der oprindeligt er læreruddannet.

Anette Plougs udstilling i Galleri Hestestalden er en række store akryl- og akvarelmalerier af blomster. ”Jeg har haft en længere periode, hvor jeg har været dybt fascineret af visne blomster. I min uddannelse som billedkunstlærer er jeg begyndt at eksperimentere mere i mine billeder – Derfor vil der i løbet af måneden også kunne ses nogle helt anderledes værker – blandt andet flettede malerier”.

Hjemmeside: www.anetteploug.dk

Maj 2010

Susanne I. Frederiksen

Susanne arbejder med collage, olie- og akrylmaling, dog ikke med en bestemt udtryksform men elsker forskelligheden fra gang til gang.

Inspirationen kommer fra hendes hverdag, naturens skiftene årstider, sjove huse og bygninger, en husmur der skaller eller er revnet, tøjsnoren med vasketøj. Dette bliver så ved hjælp af lys og skygge samt favernes samspil og modspil, resultatet på hendes værker.

Susanne har været aktiv kunstner siden 1998. Har fået undervisning af kendte kunstnere som Christina Kjeldsmark, Peter Witt, Joan Holbøll, Birthe Jarlbæk, Soli Madsen og Helle Jessen m. fl.

Susanne arbejder hele tiden med udviklingen af maleriet, og har udstillet i kulturcentrer, virksomheder, kommuner, banker, biblioteker, gallerier og kunstforeninger m. m.

Hjemmeside: www.galleri-sif.dk

                            "Sjove huse I" Akryl 60 x 80

                   "Landskab 1" (olie)                 40 x 50              "Landskab 2" (olie)

April 2010

Karin Nordlund

Karin Nordlund er 54 år og bosiddende i Frederikssund. Hun har malet ved siden af sit job som pædagog i snart 20 år, og i foråret 2009 begyndte hun for alvor at give sin viden videre til andre. Det blev til kurser i Holbæk, Skibby og Frederikssund for voksne. I januar i år havde hun sit første forældre/barn hold i København.  Kurset varede over 2 lørdage og de færdige resultaterne fra to børn (Johan Bunde og Anders Friholdt Larsen) og to mødre kan ses i Galleri Hestestalden i denne måned, malet over to lørdage

 Samtidig udstiller hun selv 5 af hendes egne billeder.

Karin maler med meget klare farver og aldrig sort, og det er det hvid lærred der skinner igennem, så det er meget lysende malerier.

Hun starter altid med en kort afspænding og meditation, beder om at der kommer et maleri til hende, og så er det intuitionen og glæden der inspirerer hende

Hendes malerier er ofte meget symbolske, og ligesom drømme kan vise vej videre i livet, siger hun at hendes malerier ofte har været til stor inspiration og glæde i hendes egne udviklingsprocesser

Karin Nordlund planlægger senere kurser i omegnen af Præstø, hvis der er interesse for det, og hendes næste kurser for voksne kan ses på hendes hjemmeside: www.karinnordlund.dk

Intuitiv oliemaleri: