Gæsteudstillere

I juni, juli, august og september er tidspunktet for fernisering 1. fredag i måneden kl. 17.30-19.00. Oktober, november og december samt maj er tidspunktet 17.00-18.30. 

Denne aften er den aktuelle måneds gæsteudstiller vært ved en lille fernisering. 

GALLERIET er fortsat lukket ned.  Vi hører under indendørs kultur.  Museer, Gallerier og kunstudstillinger er ikke med i åbningen her i marts.  Desuden er fremtiden atter usikker.   Bygningen er solgt og skal renoveres.  Vi er sidste dag i lokalerne den 12. juni 2021.

December 2020

Nicole Saunte, Præstø

Udstillingens sidste dag kendes ikke nu

grundet nedlukning

Tirsdags malerne.

Jeg har altid malet og tegnet, så længe jeg kan huske. Det er for mig et sprog som jeg kan udtrykke mig med uden ord, og som hjælper mig at forstå andres kunst.
Jeg har intet andet mål end at male det jeg har lyst til, derfor kan man vel ikke finde nogen rød tråd eller budskab i mit værk, andet end at fæste et indtryk, et minde eller en idé.
De sidste år har jeg været så heldig at få selskab af min veninde Anna Sarah, som maler med mig hver tirsdag, hvoraf navnet på udstillingen.
Vi håber at de besøgende vil kunne lide et eller
andet af vore billeder.
God fornøjelse!
Nicole Saunte

Som følge af udviklinen omkring Covid-19 blev galleriets tre sidste åbningsdage 18, 19 og 20/12 2020 aflyst.  December måneds gæsteudstillere hænger efter aftale fortsat i galleriet indtil medio april (måske til 30. april).

November 2020

Torben Søborg, Haslev


Udstillingen i glasskabet er meget spændende, men den skal ses.  Et fotografi taget med blitz kan slet ikke gengive udstillingen..


CV – Torben Søborg

 

       Torben Søborg er født i København i 1930. Han er cand. pæd. (pædagogik), cand. art (kultursociologi) og desuden kurser fra Kunstakademiets grafiske skole, Den Grafiske Højskole (bogtilrettelæggelse), Hofstra University College, NY (AV-midler), Den Danske Filmskole (videoproduktion), Nordisk Sommerakademi (videokunst) og diverse kurser i grafiske teknikker. Han har bl.a. undervist i billedkunst på alle uddannelsestrin i Danmark og USA.

       Torben Søborg har udstillet videokunst og grafik i Danmark og 46 andre lande i Europa, Asien og Nord- og Sydamerika og har modtaget en række priser for videokunst, rejsestøtte fra Kulturministeriet og Det Danske Filminstitut, produktionsstøtte fra Kulturministeriet (3 gange) og fra Statens Kunstråds Billedkunstudvalg og støtte til kurser fra Billedkunstnernes Forbund og Socialstyrelsen.

      Han har desuden skrevet en række bøger / småhæfter om audiovisuelle hjælpemidler, videokunst, grafik og Artist’s Books og fire små digtsamlinger.

          I starten af 1960’erne underviste Torben Søborg i billedkunst i USA, men tilbage i Danmark blev det mest til simple former for grafik som kartoffeltryk, linolsnit og skabelontryk, indtil han engagerede sig i en helt nye udtryksform som en af pionererne i dansk videokunst. Det førte til, at han sad i Det Danske Filminstituts repræsentantskab og kontaktudvalg i 10 år og blev bedt om at søge optagelse i BKF / Billedkunstnernes Forbund – og det igen til, at han genoptog arbejdet med grafik som medlem af grafisk værksted \ NÆSTVED  og medlem af værkstedets bestyrelse gennem 14 år. Han er også medlem af DG / Danske Grafikere.

     Fra omkring 2002-03 har han primært arbejdet med digitalt bearbejdet og printet grafik. Han var initiativtager til, at grafisk værksted fik computere og printere til digital grafik og startede grafisk værksteds og GrafikGalleriets websites, som han var webmaster for, indtil han i 2014 stoppede i bestyrelsen I nogenlunde samme periode var han også redaktør af værkstedets nyhedsbrev, der udkom ca. en gang om måneden

            Mange gange genbruger han fra den ene udtryksform til den anden – skitser bliver til video-værker, stilbilleder fra videoer bliver til grafiske tryk og grafiske tryk bearbejdes til Artist’s Books.


Udstillingen kan ses i November måned i galleriets åbningstid:

Fredage 14.00-17.00 og lørdage 10.30-14.00 - Fredag den 6. november udvidet tid: 14.00-18.00.

Gratis entre og alle er velkomne - huske kun 10 i lokalet samtidig - mundbind påkrævet.

          

September og oktoberber 2020

SOMMERPLAN 2020

I år er det 20. år gruppen tegner/maler sammen.  I månederne juni, juli og august mødes gruppen en gang om uge på et forud aftalt sted i naturen i Vordingborg kommune.  Hvis vejret tillader tegnes et par timer, - hvis vejret ikke egner sig til tegning kan gruppen vælge at gå en tur det pågældende sted eller helt at opgive.  På udstillingen i år er ti af gruppens medlemmer repræsenteret.  Det er Irene From Jappe, Nyråd, Ejler Hansen, Neder Vindinge, Merethe Holm Jensen, Kalvehave, Asta Jensen, Præstø, Ninna Kemner, Præstø, Mette Højlund, Vordingborg, Tove Petersen, Præstø, Anne Bjørn, Præstø, Bente Havmand, Præstø og Lise Særslev, Ørslev.

Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid:  September mandag - fredag 14-17.30 og lørdag 10.30-14.  I oktober er åbningstiden ændret til:  Fredag 14-17 og lørdag uændret 10.30-14.

En dag med lidt mindre sol vil jeg forsøge at tage to bedre billeder.  Det er nu forsøgt, men resultatet er ikke spor bedre - se herunder 

Det er meget vanskeligt at fotografere denne gæsteudstilling - der er mange spejlinger i billedernes og udstillingsskabets glasflader

November og december 2019

Dina Amholt, Holmegård

Farvernes drivkraft

Min evige fascination af farver er drivkraften i alle de måder, som jeg arbejder med min kunst på. Som multikunstner kender jeg ikke til begrænsningens kunst, og når jeg udforsker de forskellige materialer og teknikker, så får jeg en helt speciel farveoplevelse ud af det. En oplevelse jeg til stadighed ønsker at gengive i min kunst.

     Jeg er uddannet som designer i 1991 fra Danmarks Designskole i København. Jeg har arbejdet med vævning, silkemaling, patchwork mm. før jeg endte, hvor jeg er nu - med maleri, glas og smykker. Den røde tråd gennem alle min forskellige arbejdsområder er farvernes samspil og tyngde. Farveoplevelserne er berigende for mig – og forhåbentlig også for dem, der køber min kunst.

     Kunst-arter

Malerierne er tit et mix af forskellige medier som akryl, collage, flydende akvarel, Encaustic voksmaling osv. Jeg arbejder både på lærred, kraftige akvarelpapir og specielmaterialer. Jeg underviser også i Encaustic voksmaling.

     Glasprodukterne er lavet i koldt glas, som bliver ovnformet. Jeg anvender primært Bullseye glas, da jeg syntes det er den glastype, der giver det flotteste farvespil.

     Smykkerne laver jeg primært i importerede glasperler og halvædelstene/smykkesten tilsat lidt metal og andet.

     Galleri Koloristen

Jeg har mit eget galleri i Toksværd, som jeg åbnede i juni 2009. Mine åbningstider er snævre, men alle er velkomne til at aftale et uforpligtende besøg. Da jeg bor ved galleriet, er det ikke til ulejlighed.

     Galleri Party

Jeg arrangerer gruppebesøg, hvor jeg præsenterer og fortæller om, hvordan jeg arbejder med kunst. Oplevelser & hyggeligt samvær er omdrejningspunktet. Kontakt mig gerne hvis du ønsker at være vært ved sådant et arrangement.

 Fakta

Dina Amholt – Lundebakkevej 18E – Toksværd – 4684 Holmegaard – Tlf. 2120 1202 – dinas@dinas.dk – Facebook: Galleri Koloristen

Mød mig fredag 1/11 kl. 17.00-18.30, hvor jeg er vært ved en lille fernisering.

 


Oktober 2019

Lene Klovborg, Køge

"Det var en stor overraskelse for mig, da jeg begyndte at male. Det skete fra det ene øjeblik til det andet. Jeg sad og nød en kop kaffe en dag, og pludselig måtte jeg bare købe lærreder, farver og pensler - og skynde mig hjem at male. Jeg havde aldrig tænkt på det før. Jeg er autodidakt, jeg har lært mig selv alt med intuition og eksperimenteren.


Jeg har altid elsket at fotografere og opdagede hurtigt, at jeg har instinkt for motiver, farver, lys og skygge og kontraster. Det har været min træning.


Naturen er min store inspiration - og stemninger. Jeg maler med hjertet og håber, at andre kan mærke den glæde i mine malerier, som jeg selv føler når jeg maler".


Lene Klovborg er vært ved månedens fernisering fredag den 4. oktober klokken 17.00-18.30.  Alle er velkommen.

Udstillingen kan ses hele oktober måned klokken 14.00-17.00 og lørdag 10.30-14.00.

September 2019

Sommerplan 2019

Disse otte tegnere/malere fra gruppen SOMMERPLAN 2019 udstiller i år:

Anne Bjørn, Asta Jensen, Ninna Kemner, Tove Petersen - alle fire fra Præstø

Irene From Jappe, Nyråd

Ejler Hansen, Neder Vindinge

Gurli Stephensen, Stensved

Lise Særslev, Ørslev

På nær en eneste gang, har vi i år kunne nyde at tegne ude i naturen en gang om ugen i juni, juli og august.  Det var kraftig storm der var vor forhindring den ene gang.  Den aften blev det til en gåtur i det barske vejr i stedet.

Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid mandag-fredag 14.00-17.30 og lørdag 10.30-14.00 i perioden mandag 2. - mandag 30. september.  Ferniseringen finder som altid sted den 1. fredag i måneden umiddelbart i forlængelse af ordinær åbningstid - fredag den 6. september kl. 17.30- 19.00 - alle er velkomne!

August 2019

Kim Nielsen

Birthe Biering

 

Om udstillingen siger Kim Nielsen, Vordingborg:​

Hej Jeg er en ung mand på 41 år er uddannet kleinsmed. Jeg har de senere år arbejdet på et keramik- og tømrer/smedeværksted på Oringe centerterapien i Vordingborg. Jeg ønsker at udstille nogle af mine ting som jeg har lavet igennem årene. Det gør jeg som gæsteudstiller i Galleri Hestestalden i Præstø sammen med en anden erfaren udstiller.  Hendes navn er Birthe Biering, som har været fast udstiller i galleriet i mange år. 

Mine jernskulpturer, keramik og træskåle er både til at kigge på og er også brugsting.  Alle disse ting kan købes: Jernskulpturer: Juletræ, Metalkurve, Hjerter i 3 størrelser som kan pyntes med planter eller lys, Potteplanteholdere og Fuglefoder-hjerter som kan monteres med foderkugler. Keramik: Diverse fodbold-logoer i keramik. Ved et særligt ønske af klublogo kan dette bestilles.  Disse logoer bruges gerne som bordskånere på middagsbordet.Træskåle:Store, medium eller små.


Der er fernisering fredag den 2. august klokken 17.30-19.00.  Her er Kim Nielsen og Birthe Biering værter.  Alle er velkomne.

Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid hele august måned.Juli 2019

Gunnar Saietz> SMÅT,GODT,HOT. Det var den oprindelige titel på min årlige ophængning i juli i galleri Hestestalden . Men der var stadig plads til endnu et ord ( som jo også skulle rime på de tre andre !) valget faldt på
> ordet : DOT . Det betyder punktum på engelsk og blev først tilføjet
> plakaten flere dage efter godkendelsen. I mit lange liv har jeg ofte været udsat for den slags "tilfældige" hændelser så jeg blev ikke særlig overrasket over Lise Særslevs efterfølgende opkald  der indeholdt den triste nyhed om Hestestaldens lukning ved årets udgang. Slut, punktum
> Finale ! Galleriets stifter og ukuelige ildsjæl, Lise Særslev, har i 16 år
> gjort det muligt at vise et bredt udsnit af lokale kunstneres værker i et rum som nok har givet mange problemer, men som samtidig hævdede
> Sig som et af landets mest unikke udstillingssteder. Til lykke med indsatsen og en stor tak fra alle de kunstnere som i tidens løb har været under  Lises beskyttende vinger.
> Min ophængning bliver til dels præget af Hestestaldens snarlige lukning. Jeg har reserveret en væg til gamle plakater fra lokale udstilliger
> og selvfølgelig vises der også helt nye eksempler på aktiviteten i den gamle malers atelier i idyllen på  Broskovvej nr. 12. DOT........


>Galleri Hestestalden glæder sig til gensynet med Gunnar Saietz og hans spændende kunst - og ikke minst til den fernisering Saietz er vært ved fredag den 5. juli klokken 17.30-19.00.  Alle er velkomne skal vi hilse og sige. 

                                    Bemærk hvor stort dette billede er. Fotografiet gengiver langt fra, hvor mangfoldigt og sigende billedet er  - det skal SES.

Juni 2019

Steffen Buckholt

Juni måneds gæsteudstiller i Galleri Hestestalden, Præstø er

Steffen Bukholt, Ølstykke, der præsenterer sig selv således:

Jeg er autodidakt og blev medlem af Toftemalerne under Birthe Andersens ledelse.

Har gået til undervisning hos Svend Åge Larsen i Frederikssund.

Maler landskaber og billeder af dyr.

Sædvanen tro er månedens gæst vært ved en lille fernisering 1. fredag i måneden,

så velkommen fredag den 7. juni klokken 17.30-19.00.

Udstillingen kan ses i galleriets åbningstid i perioden 3. juni til og med lørdag den 29.juni 2019.

 

Maj 2019

Anne Grethe Esmann


Maj måneds gæsteudstiller bor på Møn.  Måske er det den fantastiske natur på denne smukke ø, der dybest set er inspiration for Anne Grethe Esmann.  Hendes billeder er abstrakte og opbygget skulpturelt med akrylmaling lag på lag. En hurtig panorering hen over billederne vidner om stærke energier. Der fornemmes noget vildt og utæmmet over strøgene og noget brændende og intenst i farverne. Store billedstørrelser er normalt det, der tiltaler kunstneren mest.

Besøg gerne kunstnerens hjemmeside: www.anneg.dk

Anne Grete Esmann er vært ved en lille fernisering fredag den 3. maj kl. 17.00-18.30.

April 2019

Faste udstillere åbner sæson 2019 med fælles fernisering den 13. april.

Efter vinterens lukning - i januar, februar og marts - starter vi ny sæson en lørdag medio april.  I 2019 er valget den 13. april.  Da der kun er få åbningsdage i resten af den halve måned - har de faste udstillere her valgt selv at agere "gæsteudstillere". 

I år har vi endda tre nye udstillere der bydes velkommen:  Tage Klee, fotografier på lærred, Heidi Bruun Pedersen, Rakubrænding og Birte Gunnersen, formstøbt glas.


Yrsa Grüning, født 1945, har det meste af sit liv arbejdet indenfor sygeplejen og den alternative behandlingsverden.Hun er stadigvæk aktiv som zoneterapeut og fysiurgisk massør i sin klinik i Præstø – Y.S.G.-Klinikken.

Yrsa udstiller hovedsagelig spirituelle malerier, som taler til dit indre jeg .Yrsa er en autodidakt kunstmaler, men det gør absolut ikke hendes malerier mindre spændende, da hun har malet i snart mange år.

Hun udstiller også Indisk kunsthåndværk, som hun har bragt hjem fra sine utallige rejser til det børnehjem – Sunway Children – som hun oprettede i Indien i 2014 og som i dag har 65 børn i alderen 5 år og opefter. (se yderligere www.sunwaychildren.dk)

Yrsa har altid været socialt engageret og ud over hendes ovennævnte projekt har hun i mange år indsamlet til og hjulpet børnehjem i Litauen og på det seneste i Ukraine.


Yrsa Grüning var vært ved en lille fernisering fredag den 7. december.  Den spændende udstilling kan ses i galleriets åbningstid til og med søndag den 23. december.

Bemærk vi har udvidede juleåbingstider her i december:    Lørdage samt søndag den 16. er der åbent til 15.00 – og søndag den 23. december er åben fra 11,00 til 16.00.


December 2018

Yrsa Grüning

November 2018

Susanne Mortensen, Næstved

Jeg hedder Susanne Mortensen, bor i Næstved, er autodidakt kunstner og er kreativ under navnet SUM.

Er med i en lokal malergruppe ”ART•UZ” i Næstved, en gruppe på 7 piger, der gennem mere end 10 år har haft fælles værksted, de sidste 5 år på Ærøvej 5D. Derudover er jeg med i gruppe på 3, hvor vi laver glas. Har gennem tiden afprøvet forskellige materialer og genrer – har dog altid malet med akryl – både på lærred og papir og gør det fortsat. Jeg har også lavet keramik og raku, figurer i blandform, monoprints, fotogravure og har de sidste 4 år fået en passion for at lave figurer og smykker i glas. Er også medlem af KuBA , Kunstforeningen for Billedskabende Aktører, og  har deltaget i den årlige KuBA Art Messe siden starten i 2005.

Mit udtrykssprog er mest abstrakt – inspirationen finder jeg overalt – i naturen, min hverdag – og så omdanner jeg det til farver og form. Min maleriske baggrund har jeg taget med over i mine glasarbejder.

Har gennem årene deltaget i malerkurser hos bl.a. Christine Kjeldsmark, Pia Fonnesbech, Hussein Tai, Birgit Patuel, online kurser hos amerikanske Jane Davies og Carla Sonheim.  Har gennem de sidste par år deltaget i forskellige glas workshops og højskoleophold med glas som tema.

Har udstillet i forskellige virksomheder bl.a. Beierholm, Park og Vej, Vejdirektoratet, Lægehuset i Glumsø, NF Forsyning, Lejerbo,  diverse biblioteker samt deltaget på Næstved Kunstforenings amatørudstilling i flere år.

På udstillingen i Galleri Hestestalden  vil der både være malerier og tryk med akrylfarver, smykker og små glasskulpturer samt lidt julepynt i glas.  Udstillingen kan ses fredag 14.00-17.00 og lørdag 10.30-14.00 hele november måned.  Desuden er jeg vært ved en lille fernisering fredag den 2. november 17.00-18.30 – alle er velkomne!

Kan kontaktes på mail sum4700@gmail.com for nærmere oplysninger.


Oktober 2018

Gita Grüning, Stenløse

Om sin kunst siger kunstneren:

Samspillet mellem det hårde bronzemateriale og de mulige bløde udtryk i former, har altid fascineret mig.

Det var indlysende, at jeg skulle prøve at arbejde med bronze og se om jeg kunne få de ideer og tanker, jeg har i hovedet, transformeret ud i materialet.   

Altså få varme, nærvær, samhørighed og et blødt udtryk ind i et hårdt materiale.

Jeg har altid været kunstinteresseret og fulgt med i, hvad der sker på flere områder, men ikke selv dyrket det aktivt, mens jeg var fuldtids på arbejdsmarkedet. Det skulle der laves om på i forbindelse med, at jeg gik på pension. Og det har nu resulteret i en række skulpturer, dels bronze alene, dels bronze i samspil med granit samt lidt maleri.   

Skulpturerne er lavet i forbindelse med en nogle korte kurser hos bronzekunstnerne

Stine Ring Hansen i Brede, Helle Rask Crawford i Græsted og Peter Hesk Møller i Nykøbing Sj.

Udstillingen kan ses i oktober måned i galleriets åbningstid:  Fredag 14.00-17.00 og lørdag 10.30-14.00.

Gita Grüning var vært ved en lille fernisering fredag den 5. oktober kl. 17.00-18.30 – alle var velkomne.


September 2018

Sommerplan 2018

Det har i år været en fantastisk sommer til ude-tegning. Vi har hen over sommeren været fjorten, hvoraf otte deltager i udstillingen.  Det er følgende:  Asta Jensen, Ninna Kember, Anne Bjørn og Tove Petersen, alle fire fra Præstø, Merethe Holm Jensen, Kalve-have, Lise Hovgaard, Stensved, Irene From Jappe, Nyråd og Lise Særslev, Ørslev.

Af pladshensyn er antal billeder fra hver begrænset, men nyd 23 dejlige iafttagelser fra steder i vores område!

August 2018

Tove Petersen, Præstø

Om sin kunst siger Tove Petersen:  Naturen er min inspiration!

Især blomster er min store interesse når jeg skal vælge motiver til mine billeder.  Vores verden er jo i farver, og naturens former og "kig" giver et væld af muligheder at skildre.

Det giver livet en yderligere mening, nar en blomst eller andet motiv skal skabes på lærredet.  Her er der ikke blot rig mulighed for at fordybe sig i detaljerne, men også at arbejde md naturens former og farver. 

I 1961 startede jeg med at male porcelæn, men allerede som barn malede jeg billeder og sendte dem ind til Isensteins maleklub i radioen, hvor de blev læst op.

Efter næsten 40 år som sygeplejerske gik jeg på efterløn og fik nu rigtig tid til min store interesse, at male.

I 1995 startede jeg hos Lise Særslev med tegning og akvarel, og porcelænet blev lagt lidt på hylden.  Siden er også olie og acryl benyttet som udtryksmulighed.

Jeg er medlem af en kunstnergruppe og har udstillet ved flere lejligheder.  Og deltager hvert år med et billede til Præstø Store Julekalender.

Jeg var med fra Galleri Hestestaldens begyndelse, men deltager nu som gæsteudstiller.


Tove Petersen var vært ved en lille fernisering fredag den 3. august fra klokken 17.30-19.00.


Juli 2018August 2018

Gunnar Saietz, Broskov

 

Så er det blevet sommer igen og den seje Saietz holder traditionerne i hævd og udstiller i Galleri Hestestalden, Præstø i hele juli måned. Siden sidst har den gamle kunstmaler trods sin høje alder og andre genvordigheder haft mere end travlt med at vise hvad der er kommet ud af hans finurlige malersjæl. Stor udstilling i Kulturarkaden i Vordingborg med bl.a 30 illustrationer til de samlede værker af den berømte islandske forfatter Einar Mar Gudmundsson.  Temaudstilling i Rollosalen i Faxe, 10 nye billeder i Multicentret i Præstø, deltagelse i Fransk Forår i Præstø, "The big bang" 20 nye billeder igen i Rollosalen, fællesudstilling på Københavs Rådhus. 

Forgæves prøvede vi at kontakte Gunnar Saietz angående den kommende ophængning i Galleri Hestestalden og fik den oplysning af naboerne i Broskov at han havde barrikaderet sig foran fjernsynet lige siden startfløjtet lød til den første kamp i VM i fodbold!  Ingen ved med sikkerhed hvad han har gang i, men rygtet siger at han sidder foran skærmen og maler på et kæmpelærred og kun kommer ud i kort tid hver morgen for at fodre sine 2 meget sultne og meget bekymrede katte. Vi vente nu i spænding  på:  Verdensmesterskabsfodboldmalerimysteriet! 


Gunnar Saietz var vært ved en hyggelig fernisering fredag den 6. juli 2018, klokken 17.30-19.00.


Udstillingen kunne ses i hele juli måned i galleriets åbningstid.

   

Juni 2018

Lis Brønderslev, Haslev

Jeg er uddannet billedkunstlærer, og er videreuddannet på Danmarks pædagogiske Universitet i medier, maleri og grafik. I en årrække har jeg undervist på kurser i tegning og akvarel.


Medlem af Kunstnergruppen Solsikken, Roskilde.


Jeg bor på en gård ved Haslev på Sydsjælland. Her har jeg naturen og min have med farver og strukturer lige uden for døren. Fra mit atelier kan jeg se det hele. En del af

mine motiver er hentet fra rejser til Grækenland og Azorerne.

Jeg arbejder med acryl på lærred, akvarel, tegning og blandform.

www.malekunstner.dk

Udstillingen kan ses i hele juni måned i galleriets åbningstid: Hverdage 14.00 -17.30

Lørdage 10.30-14.00.

Fredag den 1. juni holdt jeg en lille fernisering 17.30-19.00- alle var velkomne!


Maj 2018

Bodil Brask, Haslev

Mød månedens gæsteudstiller ved en lille fernisering fredag den 4. maj kl. 17-18.30

Om sin kunst siger Bodil Brask:


Farver, Former og Glæde er kendeordene fra mig , når jeg maler og tænker....

Farver og former kommer for det meste “næsten” af sig selv og glæden kommer i processen.

Processen , når maleriet former sig, som jeg, mit hoved , min stemning og mine materialer , vil. Og herefter hvis andre får en god oplevelse med mine malerier .

Jeg har malet fra jeg var helt lille og i alle årene, afbrudt af spændende job i psykiatrien og godt familieliv.

Haft talrige kurser og udstillinger i ud- og indland med dejlige oplevelser.


Udstillingen kunne foruden i almindelig åbningstid (se tekst her under) ses i dagene med Fransk Forår i Præstø - d. 11., 12. og 13. maj.

April 2018

14/4 åbnedes - med faste udstilleres fælles fernisering

December 2017

Carrie Cederbye

Mød decembermåneds udstiller Carrie Cederbye, Bakkebølle

i Galleri Hestestalden, Præstø ved ferniseringen

fredag den 1. december 2017, kl. 17 - 18,30


Om sin kunst siger Carrie Cederbye således:

Malerierne er ofte inspireret af naturen og andre

er fri fantasi. På udstillingen spændes fra: Porelæn

til frostsikre fliser samt malerier på lærred.


Kig ind og få inspiration til advents- eller julegaver.

Udstillingen kan ses til og med lørdag den 23. december.

Der er åbent på fredage fra 14.00 -17.00 samt lørdage

fra 10.30 til 14.00.


Ekstraordinært juleåbent:  Lørdage i december udvidet til klokken 15.00.November 2017

Herold Wolther Herold

Herold - Wolter - Herold er tre personer, to generationer, der har fotograferet i flere årtier. De har forskellige udtryk, men en fælles glæde gennem fotografering at opleve hverdagens fortællinger. Gruppen debuterede i 2015. 


Herold - Wolter - Herold udstiller under titlen: HVERDAGSBILLEDER


De indfanger og fastholder øjeblikkets billeder gennem kameraet.


Gennem hverdagsbilleder deles øjeblikkets fortællinger med dig.


De ønsker, at give dig indre billeder og sætte en fortælling igang.


Billederne viser verden, som de møder den her og nu, hvad enten

der er tale om livets skygge- eller solside.


Det gøres fortrinsvis uden brug af Photoshop og lignende redigeringsprogrammer.


Se mere på:        www.heroldwolterherold.dk


Det er vanskeligt at fotografere billederne - blitzen "driller" - så kom og se dem i stedet for!

Oktober 2017

SOMMERPLAN 2017

I månederne juni, juli og august mødes en gruppe tegnere hver uge på et forudaftalt sted i Vordingborg kommune. Her bruges et par timer, hvor der arbejdes direkte i naturen.  Trods det at mange opfatter sommeren 2017 som værende ekstraordinær våd, var det kun tre gange en tegneaften måtte aflyses på grund af vejret, så det blev til en del gode oplevelser.

I Galleri Hestestalden kunne nogle af billederne ses i oktober måned.

Udstillerne var i år: Anne Bjørn, Gurli Stephensen, Lise Hovgaard, Tove Petersen, Ejler Hansen, Ninna Kemner, Karen Schmolke, Asta Hansen, Irene Jappe og Lise Særslev.

September 2017

Connie Hansen

Autodidakt. Medlem af malergruppen Urban Art.


"Jeg har arbejdet med mennesker hele mit arbejdsliv, nu er jeg gået på efterløn og har derfor kastet mig over maleriet på fuld tid. Jeg har i mange år tegnet, malet, set kunst og nydt det.

Jeg har opsøgt og fået undervisning af forskellige kunstner der alle på meget forskellig vis har inspireret mig. Ulla Haugaard Jeppesen, Christina Kjelsmark, Janusz Tyrpak, Kit Albinussen Samt min maler gruppe Urban Art.

Jeg har udstillet på Solvang bibliotek, Solvangs samt Nathanaels kirken, Bio Bernhard i Præstø, boligforeningen 3b, Socialtilsyn Øst Holbæk

De udstillede billeder " er langsomt blevet til over et par år . Jeg forsøger ikke at male et billede af naturen, min ladet mig inspirere af den.

Legen med materialer, teknikker og glimt af set natur, farverne og lyset  har været min store inspiration kilde.

Alle billeder er malet med akrylmaling, de store på lærreder, de små på akvarelpapir."

August 2017

Arne Rasmussen


Arne Rasmussen (f. 1962 i Flensburg) er en sydslesvigsk kunstfotograf.

Han har boet i Danmark siden 1984 og fik sit gennembrud som

kunstfotograf på Den Frie Udstillingsbygning i København i 1995.

Arne Rasmussen er bl.a. repræsenteret på Museet for Fotokunst i Odense

og på Danmarks Fotomuseum i Herning.


"Hvis en høne skulle male ville den male ved at kaste sine fjer", siger

den franske psykoanalytiker Jacqes Lacan. Et fotografi maler tilsvarende

med selve den virkelighed den registrerer dvs. tingene. Når et fotografi

"maler" kaster det virkeligheden bort, ligesom hønen kaster sine fjer. Det

fotografiske billede der opstår er med andre ord en overskridelse af den

registrerede virkelighed.


Det er det grundforhold Arne Rasmussens fotografiske arbejder tager

udgangspunkt i, nemlig at "fotografi er en malen med virkeligheden ved

netop at kaste den samme virkelighed bort".  Det fotografiske billedes

æstetiske funktion gør virkeligheden til billedets horisontbaggrund.

Arne Rasmussen var vært ved en lille fernisering fredag d. 4. august 17.30-19.00.


Disse fantastiske fotografier kan i hele august måned ses i galleriets åbningstid.  Det var ikke muligt at yde dem retfærdighed ved at fotografere udstillingen, derfor kig ind og se udstillingen i virkeligheden!

Juli 2017

Gunnar Saietz

Gunnar Saietz, den efterhånden 81-årige lokale kunstmaler fra Broskov i Tappernøje, har for tiden travlt med at være...lokal! I maj blev hans udstilling af tegninger inspireret af Einar Mar Gudmundsson samlede værker en så stor succes på Præstø bibliotek at Kulturarkaden besluttede at invitere den verdensberømte islandske forfatter til Vordingborg hvor han d. 28. august fortæller om sit litterære univers. Selvfølgelig akkompagneret af Saietz' originale illustrationer. Ud over tegningerne giver Kulturarkadens smukke hvide vægge plads til et bredt udvalg af værker fra de sidste 10 års produktion. Plus nogle absolut højdepunkter fra Saietz' lange karriere. Udstillingen vises fra 1. august til 5. september.

Efter 3 dages aktivitet i et meget varmt telt ved det myldrende Fransk Forår optræder den travle maler snart i mere rolige og kølige omgivelser: den traditionelle gæsteudstilling i Galleri Hestestalden i Præstø  hele juli måned.  Her indbydes man til at fordybe sig i hans magiske univers i glas og ramme, - format 30/40 til fast sommerlavpris: 600 d.kr. ! Og oven i købet med et dybfølt og finurligt ønske om GOD TAPPERNØJELSE....!

Gunnar Saietz er vært ved en lille fernisering fredag den 7/7 -17 - klokken 17.30 til 19.00 – alle er velkomne.


Juni 2017

Puk Josefine Risom

Hele juni måned kan akvareller af Puk Josefine Risom ses i åbningstiden: 

Mandag - fredag 14.00-17.30 og lørdag 10.30-14.00.

Puk (1979) der er uddannet Keramisk Formmager fra Nakskov Tekniske Skole samt Underviser i Billedkunst fra Seminariet for Formgivning, Nykøbing F. 

siger om sin kunst:

Akvarellen

I de seneste år har jeg kastet mig over akvarelmaleriet og denne disciplins udfordringer og muligheder. Jeg er fascineret af arbejdet med akvarellen, der både kræver tilstedeværelse i nuet og at være ét med sit maleri, naturen og motivet. Akvarellen kræver stor disciplin, men tillader samtidig masser af eksperimenter.

Kunstnerisk udtryk

Mine malerier kan alle beskrives som naturalistiske og koloristiske med en indlevelse i naturens udtryk. Motivet er genkendeligt, men farverne er fortolket og tillagt værdi. Motiverne er naturen, mennesker og dyr, hvor jeg lægger vægt på at opnå spil imellem farveharmonier, grafisk form og levende penselstrøg.Maj 2017

Vibeke Falk, Køge

Vibeke Falk er i maj måned endnu en gang gæsteudstiller.  Senest var i decemner 2015.

I år omfatter udstillingen et varieret sortiment af akvarelmalerier i forskellige genrer.


Vibeke Falk har gennem årene været særdeles kreativ inden for den "malende kunstart".  Tidligere både porcelænsmaling og silkemaling, men i den seneste tid har især akvarel haft første prioritet.


Af udstillinger kan bl.a. nævnes: Udstillet med Malergruppen KAM - som tidligere var under Køge Kunstforening - i den nu nedlagte Køge Rådhushal, på Anneberg Samlingerne ved Nykøbing Sjælland, i Galleri Blå i Roskilde og i eget regi i Roskilde Åben samt i flere handels- og industriforetagenders Kunstforeninger.


Udstillingen kan ses i hele maj måned i Galleri Hestestaldens åbningstid og Vibeke Falk var vært ved en lille fernisering fredag den 5. maj klokken 17.00-18.30, hvor alle var velkomne!

April 2017

Faste udstilleres fælles fernisering.

Lørdag den 22. april klokken 11.00-14.00 åbnede vi igen.  Traditionen tro med en fælles fernisering for de faste udstillere.  Påsken faldt i 2017 lige midt i april, datoen 22. april blev derfor valgt.  - Tjek venligst siderne:  "Kommende gæsteudstillere" samt "Faste udstillere" for yderligere oplysninger! 

December 2016

Carrie Cederbye, Bakkebølle


December måneds gæsteudstiller er Carrie Cederbye, Bakkebølle. 

Carrie Cederbye arbejder med flere materialer, herunder akryl og porcelæn.

Glæden og inspirationen kommer fra naturens herligheder siger kunstneren,

der er vært ved en lille fernisering fredag den 2. december fra 17.00-18.30.November 2016

Tage Klee, Smidstrup, Præstø

Jeg er fotograf og laver Fine Art Photo - mine ynglingsmotiver er naturen herunder stjernehimlen - jeg har valgt at arbejde meget med lys og skygger for at tilføje billedet mit eget touch, og gerne lidt drama hvilket gør det mere levende og seværdigt. Meget af min tid bruger jeg på at finde nye spændende motiver i den danske natur samt i udlandet. De bedste af mine billeder får jeg printet ud på lærred i størrelser fra 20 X 20 cm og op til 120 X 80 cm. Mine billeder bliver mere levende, og får et stærkere grafisk udtryk når de fremstår på lærredsmediet.

Udstillingen kan ses hele november i Galleriets åbningstid:  Fredag 14.00-17.00 og lørdag 10.30-14.00.

Der er fernisering fredag den 4. november klokken 17.00-18.30.  Alle er velkomne.

Oktober 2016

Kirsten Egelund Hansen, Næstved

Kunst i to og tre dimensioner

 

Jeg er autodidakt billedskaber der siden årtusindeskiftet har skabt todimensional kunst i form af akrylmalerier, men også det tredimensionelle tager en del af min tid, jeg elsker at skabe skulpturer med mere i ler.

Jeg har ikke en fast stil, men lader mig inspirere af mange ting og elsker at afprøve noget nyt. For tiden har jeg et naturtema, men ellers har jeg et tasketema, der går igen både i mine malerier og i min keramik.

Jeg har lige været så heldig at få 2 værker optaget til den censurerede HCA udstilling på Filosoffen i Odense. Det ene en installation af HCA – søgning efter identitet -  bestående af maleri og keramiske balletsko, det andet en æske svovlstikker skabt i sort stentøj.

Min udstilling kunne ses i oktober måned.  Åbningstid:  Fredag 14.00-17.00 og lørdag 10.30-14.00.  

September 2016

Sommerplan 2016

Sommerplan 2016 er startet i 2000 som Sommerplan 2000.  Det er en gruppe tegnere/malere der i månederne Juni, Juli og august mødes ude i naturen udvalgte steder på Sydsjælland og Møn.  Kun voldsom regn kan føre til aflysning af en tegneaften - blæst eller kulde kan passende påklædning og varm kaffe/the afhjælpe.  Efter et par timers fordybelse samles vi atter og ser på aftenens "høst" - inden vi kører hver til sit. 

Enkelte af deltagerne har været med i alle årene - nye er også kommet til - og normalt har vi sluttet sæsonen med en udstilling - dog undtagen de to sidste år, så vi er meget glade for i år at få plads i Galleri Hestestalden til alle dette års deltagere!Set fra venstre mod højre:

Irene From Jappe -  3 akvareller

Lise Hovgaard          3 tegninger

Ejler Hansen             6 akvareller


Næste billede:'

Ninna Kemner   Blyantstegninger

Tove Petersen    8 billeder -

             akvareller og malerier


Kom ind og se billederne rigtigt!

Set fra venstre mod højre:

Lise Særslev           2 akvareller

Anne Bjørn             2 akvareller

Merethe Holm J.    2 akvareller

Asta Jensen            4 akvareller


Næste billede:

Lise Hovgaard       1 maleri

Pia Olesen              2 akvareller

Gurli stephensen   2akvareller

Det var en velbesøgt fernisering gruppen holdt fredag den 2. september 2016 klokken 17.30-19.00. 

Udstillingen kunne ses hele september i åbningstiden hverdage 14.00-17.30 og lørdage 10.30-14.00.

August 2016

Marna Larsen


Kunst og kunsthåndværk har altid været en kilde til stor glæde for mig – både som beskuer og udøver.

Min kreative løbebane begyndte for alvor i 1991 med blyantstegning med forkærlighed for croquis og portræt.

Siden har jeg bevæget mig omkring en del forskellige medier og udtryk og har uddannet mig som billedkunstlærer. 

De sidste 6 år har jeg været meget optaget af at lave mindre skulpturer med en overflade af stof behandlet med tekstillim. Det er stadig menneskefiguren der har min interesse, og mine figurer har oftest et feminint udtryk.

 

Der var fernisering fredag den 5. August klokken 17.30-19.00.

Udstillingen kunne ses hele august måned i åbningstiden: Man.-fre. 14.00-17.30 -lørdag 10.30-14.00.Juli 2016

Gunnar Saietz

Velkommen til min gæsteudstilling i Galleri Hestestalden i Præstø, hvor der efterhånden er tradition for, at undertegnede udstiller i juli måned. Den store succesudstilling i Præstø Kunstforening i anledning af min 80 års fødselsdag har givet ekstra skub til malerglæden. Ophængningen i Hestestalden vil blive præget af helt nye værker og til dels inspireret af Poul Nielsens spændende træskåle. Min begejstring for Pouls mirakuløse små værker har jeg aldrig lagt skjul på og i år er det blevet muligt at se vore udfoldelser – ikke kun i samme rum, men desuden i samme ”hesteboks”, idet jeg foruden gæsteboksen også har fået mulighed for at udstille i boksen ved siden af!

Tak til alle gæster der glædede mig ved at komme til ferniseringen.  Det glædede mig at så mange havde taget turen til Galleri Hestestalden i Præstø.


Udstillingen kan ses hele juli måned i åbningstiden:  man.-fre. 14.00-17.30 - lørdag 10.30-14.00.


Mange hilsener                                                                                                                                            Gunnar Saietz


Ps. I hele august hænger den nyeste serie af mine billeder fortsat oven over Poul Nielsens træting i Galleri Hestestalden!


Juni 2016

Klevald

Galleri Hestestaldens gæsteudstiller i juni måned er Karl Evald Møller med kunstnernavnet:  KLEVALD.


Galleriet glæder sig til et gensyn med Klevalds smukke naturalistiske billeder, der skildrer mange af lokalområdets ”perler”.  Klevald arbejder helst med farveblyanter og oliekridtfarver på papir.  Nogle gange kan beskueren forledes til at tro, de ser et fotografi, så tæt på naturen kan Klevald komme med sine velvalgte streger!


Klevald var med til at starte Galleri Hestestalden i 2003 og deltog i over 10 år som en af galleriets faste udstillere.  Helbredsmæssige årsager satte desværre en stopper herfor. Men Klevald har stadig sin gang i galleriet og har sin egen ”stolpe” hvorpå en del af hans postkort med lokale motiver hænger.  De er nedfotograferede kopier af hans billeder og kan både ses og købes i galleriets åbningstider.


Fredag den 3. juni klokken 17.30-19.00 var Klevald vært ved en lille fernisering i Hestestalden. 


Sådan så det ud i 2003, da Klevald havde gang i kalk, kost  og spand - og desuden en god portion timer sammen med den øvrige "stab". 

Siden har vi kalket mange gange, men salt er der stadig masser af i murene, - og dette ses altid kort efter igen, men det har sin egen charme og historie synes vi!

Maj 2016 (og som noget ekstraordinært tillige i Juni måned)

Jørgen Hjorting       

Som grafisk designer med en fortid med eget reklamebureau har jeg det meste af mit liv arbejdet med det kommercielle udtryk


Efter adskillige familiebesøg i Singapore, hvor jeg så en masse fantastisk kunst, tænkte jeg, at det kunne jeg godt gøre efter; Det viste sig dog, ikke at være helt så let.


Jeg har valgt at koncentrere mig om at male portrætter, akryl på lærred. De seneste år er det blevet til mange billeder - voksne, børn og hunde, og jeg udvikler mig stadig.


I 2015 flyttede min kone og jeg fra Dragør til Præstø i forbindelse med min pension. Her fandt jeg på at fotografere nogle af de mange søde og venlige Præstøborgere, som jeg mødte, med henblik på at male et portræt af dem. Det blev til 10 portrætter, som jeg udstillede hos Lisbet Hebos Interiør i december 2015. Det var en fin måde for mig at lære nogle af Præstø's borgere at kende.


Se mere på: https://hjorting.blogspot.dk


Udstillingen kan ses hele maj måned i galleriets åbningstid, men grundet Fransk Forår afholdes IKKE fernisering i maj!

April 2016

Fælles fernisering for alle faste udstillere!

Traditionen tro åbnede galleriet medio april med en fælles fernisering.  I år bliver det:

 Lørdag den 9. april 2016 klokken 11.00 - 14.00. 

Udstillingen kan ses til og med lørdag den 30. april.   Åbningstide:  Fredage 14.00-17.00

og lørdage 10.30-14.00.  Dog er lukket den 22. april - St. Bededag!

Dette er første skridt til fjernvarme i Pakhuset.  Derfor har vi i sidste uge af april  brugt gæsteboksen på en helt anden måde end ellers.

Det var lidt en udfordring for både ejere, håndværkere, gæster og os, men det er gået helt gnidningsløst og med god vilje fra alle sider.

Her lørdag den 30. april kom varme næsten uventet - pludselig kunne måles 15 grader.  Folk sad og nød både mad og drikke ved TAPAVINO